Question before 2016: Kay

26 January 2016


Assalamualaikum,
.

Question: Kay (http://kmliahshm.blogspot.my)
Apa rahsia awak kelihatan flawless

Answer:
Rahsia dia? Simple je. Yang penting takde kena mengena dengan Qu Puteh hahaha.

1. Makeup
Yes i wear makeup to cover pimple and scars. Dan satu benda yang korang kena tau, muka aku pakai makeup lain, and bare face lain. Sampai kawan aku tegur bila aku pergi kafe tak pakai makeup "Eh Ajan, lain la muka. Oh tak pakai makeup"

2. Lighting 
Bila nak bergambar, ni wajib k. Pencahayaan. Perasan tak ramai suka sefie belakang langsir? Sebab  kat situ lighting dia boek punya. Jerawat pun boleh hilang macam tu je dalam gambar.

Aku jadi serba salah tau bila korang sangka aku flawless. Sebab aku sikit pun tak feloles. Sampai rasa "Em kena upload bare face ke?". Aku bukan nak sorokkan pun, cuma it won't come out on screen. Plus, my front cam cuma 2MP so dia tak dapat capture detail.


Dalam gambar atas ni selfie pakai phone Oppo R7 Plus (front cam: 8MP) and pakai effect beautify. Dah makeup and dah duduk belakang langsir which mean lighting baik but still ada ketulan jerawat halus hahaha zedey.

Sorry to disappoint. I am no flawless pun hahaha

Ni pakai phone sendiri dengan front camera 2MP. Lagi la dahsyat dia punya jerawat tu nak interframe. Yang ni takde effect beautify pun. --Tak senonohnya share gambar berjerawat banyak-banyak hahaha


12 comments:

  1. it's okay , flawless tera mana pun muka someone doesn't mean she flawless with attitude jugak kan :3 so let's be grateful on what we have now :) annyeong

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahh i love your word. Agree sangat. I am appreciating myself. Penat la kalau selalu nak insecure. Kadang-kadang tu takpe hahaa.

      Annyeongg! :D

      Delete
  2. takpe la tak flawless. appreciate diri sendiri tau :)
    btw, u pretty la ajan. wehehehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha BV thanks! Tapi. Please. Jangan. Puji. Tolong. Huaaa

      *lari padang 10 round*

      Delete
  3. Nanti in shaa Allah flawless balik ^^ Muka saya pun lain bila x pakai make up, terutama part mata tu TT_TT.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha inshaa Allah :D

      Haha ok i can feel ya. Kena gak pakai walaupun sikit. Kalau tak memang nampak pucat gila. Tapi kadang-kadang tu malas. So lantak situ hahahah

      Delete
  4. It's okay kalau tak flawless, sebab ajan ada senyuman yang menawan *thumbs up* :)

    ReplyDelete
  5. but u still pretty to me sis heheheh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thankyou Isma :')

      Omg ppl you are too kind T^T

      Delete
  6. Takpe. Awak tetap flawless dihatiku ~ Haha ;p Dont be shame utk tunjukkan muka sebenar. Keep it up!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahhaha ececeh kay. No tak shame pun (kadang-kadang je). My pimple now dlm process healing. Satgi baru feloles la kot hahaba

      Delete