Insiden kena lempang

09 November 2015


Assalamualaikum,

Before start aku kena bertenang dulu. I dont know la why. Tapi this incident aku malu gila sampai panas muka aku. Kena tampar dengan blogger femes keh. Terus tak mau reply dah lepas tu hahahaha--Omg please chill la kak jan.

Alkisahnya macam ni, tiba-tiba Apis whatsapp:-

"WANA PROMOTE KITA KAT BLOG DIA WEH"

"Kite?"

"Haah. Cuba kau buka blog dia. Ada nama kau and link blog kau" 


So aku pun buka la blog Wanaseoby kita ni. Terharu gila tiba-tiba nampak nama sendiri dalam entry dia. Tak sangka blog selekeh aku ni dapat bagi dia inspirasi. Sampai gatal tangan dia nak tukar layout blog.

http://wanaseoby.com/
Klik gambar dan anda akan dihantar ke blog Wanaseoby

Maka dengan penuh rasa keterujaan dan pelik sebab blog tak senonoh ni mendapat perhatian, aku pun tweet:


Kalau korang buka tweet tu aku tak sure yang korang dapat baca semua conversation atau tak. Aku sarankan korang tak payah la baca lagipun hahaha. Sebab mula-mula tu Wana belum join conversation kitorang.

Sampai la satu masa ni dia reply. Kebetulan masa tu aku punya skill membaca jadi teruk tahap cipan. Maka dengan itu, berlaku la insiden lempang melempang.


Aku tak sedar yang Wana tulis LEMPENG. Malangnya aku baca LEMPANG. Confident habis aku reply kena lempang. Patut la masa tu Apis reply "Sedapnya dapat lempeng nyior". Aku ingat Apis tu nak meloyar buruk. Alih-alih aku yang loyar buruk rupanya KAH KAH KAH --Start sini seorang Kak Ajan rasa segan dan tak nak reply tweet dah.

Tapi Apis ni suka mengganggu ketentereaman aku hmm


Muka aku akan panas balik setiap kali aku teringat insiden lempang ni. End up basuh baju sambil membebel "Adoi ajan kenapa kau reply macam tu" "Padan muka kau, sape suruh tak baca tweet tu betul-betul" "Hamekau excited sangat kan?".

To Wana, thanks sebab rasa blog kakjan ni macam inspirasi. *masih malu lagi*

Sebenarnya insiden ni berlaku pada 31 Oktober 2015. Tapi lambat publish sebab kena amik masa untuk cool down muka *panas panas*. Lepas tu bila ada mood nak tulis entry, wifi uni pulak tak nak bagi kerjasama. So sekarang baru la dapat habiskan entry ni hahah.


P/S: Ada satu hari ni adik aku (Nad) tanya cemana nak edit blog. So aku cakap la "Aku kalau edit blog selalu refer tutorial wanaseoby.com dengan hafizzulkafly.com". Lepas tu dia kata "Ha dorang dah pakai domain, kau bila lagi?". Aku terus tersedak bila baca T^T

14 comments:

  1. Hai kak ajan. Nak lempeng sikit boleh? ><'

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau diam apis. Kang kau yang jad lempeng nanti.

      Delete
  2. Replies
    1. Ala tersalah baca tsk tsk. Kalau typing error, nama dia Typo. Kalau read error ni kena READOR (read: Redho) je la. hmm

      Delete
    2. Hahaha exactly. Redho je la XD

      Delete
  3. hahaha kenapa kelakar sangat T___T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi hahaha pasni tobat dah baca betul betul. Kalau tak readhor je la T^T

      Delete
  4. ahahahaha lawak lawak je part lempang lempeng tu hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab lawak la semangat cerita kat blog. Kalau ikutkan malu, memang ak delete tweet tu hahahahah omg

      Delete
  5. hai kak ajan. hahahha rasa lawak gila bila blogger femes gaduh antara sndiri ni ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai sabrinaa! Eii dalam tu blogger femes cuma wana and apis je. Akak tak terlibat. Nak masuk dlm conversation blogger femes pun fail kot.

      Delete