Behind the scene Banner Apis

13 November 2015


Assalamualaikum,

Korang ada baca entry Apis yang dia finally ada banner sendiri tu? Kalau belum, mohon baca entry beliau (klik sini). Lepas tu datang sini balik hahaha

"Weh buatkan aku banner"
"Kenapa aku? aku tak reti la weh"
"Ala cuba je dulu"
"Hmm aku boleh cuba. Kalau tak lawa jangan  marah"
"Okay!"

We can call him Mr. Perfectionist sebab ada pengalaman buat banner giveaway dulu. Dia punya komen "Weh tu tak center la" "Font tu tak sesuai" "Boleh tak keataskan sikit yang tu?". Stress gak la sebab dah adjust, kena screencap lepas tu send kat whatsapp untuk verification. Berterabur gambar banner dalam galeri aku masa tu --Yea yang ni aku buat pakai phone je.

Aku sediakan 4 banner berbeza sebab aku risau kalau mamat ni tak suka. Tiga banner pertama dia suka. Terkejut jugak aku sebab tak ada complaint. Dia pilih pilihan ke-3 masa tu. So aku pun "So, aku tak payah siapkan yang ni?" (banner yang terakhir yang hampir siap). "WEH AKU NAK YANG TU PLS"

Maka jadilah banner bawah ni.
http://hafizzulkafly.com/
Klik untuk pi blog Apis
I am glad that he liked my banner. Sebab aku bukannya pandai buat pun. Yang ni aku edit pakai photoscape je. Of course la hasilnya tak berapa. (I tak pandai pakai photoshop ok) --Apis dah edit bagi lagi lawa wah.

By the way, i made my own banner. Tak aci la kalau aku buatkan untuk orang lain tapi aku sendiri tak ada kan? So untuk tengok banner aku, ada kat bahagian disclaimer --This is the reason why i tukar appearance blog sebab nak match dengan banner hahaha


P/S: Sorry Apis sebab banner tak kena dengan saiz requirement kau yang 1:1. And kalau aku tau kau sebenarnya terpaksa cakap banner aku buat tu cantik, tau la aku hantar penyepak aku pakai pos laju.

P/S2: Omg aku tak sanggup nak buat kan sape-sape banner. Please cari orang yang lagi bertauliah. Aku buat tak lawa pun kan T^T

14 comments:

  1. lawa & kreatif! btw tak sangka hafiz zulkafly jenis perfectionist :p hahah gelak terok time baca ><

    ReplyDelete
    Replies
    1. He is seriously perfectionist. Kalau dia mintak buat banner ke design apa apa ke, haruslah banyak bersabar serta tawakkal hahahaha

      P/S: Apis ni compliment ok comliment. Jangan marah aku tsk tsk

      Delete
  2. lawa tu! nak tengok yang len jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lol design lain. Malu la. Macam biasa-biasa je design huhuhuuu *kesat peluh*

      Delete
  3. NAK TENGOK LAGI TIGAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Omg kenapa nak tengok? Tak lawa pun.... *tadah peluh dengan baldi* *kesat kesat*

      Delete
  4. Shantekkk... Simple yet nice sangat.... ***sukasimple :)

    ReplyDelete