Salam Eid Mubarak 2014

05 August 2014


Assalamualaikum,

Since raya ni sebenarnya sebulan, jadi takde masalah la kan kalau aku baru nak wish raya ni? Hahaha okay ini adalah alasan yang sama aku guna dari tahun lepas sebab update pasal raya lambat. Padahal sebenarnya aku malas nak buka lappy pastu taip haih.


Jadi maka dengan ini aku nak ambil kesempatan untuk mengucapkan,


Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin. Halalkan la segala blogwalking yang tak terbalas, dan pengisian tabung nuffnang yang tak terbalas jugak. Pada sesiapa yang rajin dok klik nuffnang aku, terima kasih. Semoga dimurahkan rezeki. Insha Allah, aku akan isi tabung korang juga.


Ayat tu kena bold pasal skema sangat. Bunyi macam bagi ucapan raya kat TV je hahaha. Okay now one thing about me kalau cerita pasal raya. (Ceh nak belanja diri sendiri punya fun fact ni)




I was born in 2nd of Syawal 1414 hijrah okay. So sebenornya birthday aku dalam kalendar islam ialah pada bulan Syawal walaupun dalam kalendar masihinya bulan Mac. Bukan hape, rasa spesial sikit. Sampai ibu aku pun cakap macam tu. Ha ha



"Weh i wanna tell you something"

"What?"

"I actual birthday is on 2nd of Syawal."

"Oh really? Selamat hari lahir Ajan! *bla bla bla with all sort of sweet speech and its almost 3 passage kot dia tulis*"

"Tu birthday aku dalam kalendar Islam la"

"EH? Habis tu birthday kau bila?"

"15 March 1994"

"Peh dah lama lepas. Aku tarik balik semua yang aku sent tu hahahahahha"



See dah dapat rasa sambut birthday kali kedua tahun ni. That was my conversation dengan kawan matriks aku, Qila. Kalau aku otak karat masuk air, otak dia pun sama jugak. Bukan satu kepala dah ni kira satu otak. BHAHAHAHHA OKAYBAI



Note: Yea, result final semester II aku dah keluar. So nak ucap banyak-banyak terima kasih kepada yang mendoakan. Sebab dapat dekan lagi ^^. Nampaknya kalau nak achieve result sama lagi, aku kena kurangkan blogging. Jangan marah tau (Dan marathon drama jugak T^T)

Note lagi: Hairan sebenarnya ada yang komen "Kenapa letak 1 gambar je?" kat entry #LorongBelakang padahal aku letak banyak kot T^T Cuba korang scroll, gambar dalam box tu ada lagi kan?

7 comments:

  1. wahh.. lahir bulan syawal tuu..

    selamat hari raya awak ~

    meh singgah --> Segment BlogWalking Ogos By Karya Mahirah

    ReplyDelete
  2. sanah helwah kak hehehe.. lebih baik sambut hari lahir ikut bulan hijrah kan??
    raya sebulan so selamat hari raya buat akak :DD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syukran yus! Selamat hari raya jugak.

      Delete
  3. eh kalau birthday awak 15 march 1994 means 2 syawal

    saya syawal yang ke 6 la ni o.O

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awak 19 March 1994 ke? Ha ye la tu. Ni pun tau sebab ibu yang cerita. Well sape boleh lupa kalau lahirkan anak masa minggu pertama bulan syawal --Sebab orang sibuk nak beraya kan..

      Delete