Flash mob for Gaza

01 December 2014


Assalamualaikum,



For those yang tak tahu apa itu flash mob. This is a brief explaination about flash mob, generally. Ni pun kutip dari wikipedia je.

So, flash mob untuk Gaza merupakan satu aktiviti untuk memberi kesedaran kepada masyarakat tentang keadaan atau situasi di Gaza. Well maybe some people are not aware on what happening there.

Aku pernah join flash mob untuk Gaza ni masa matrik dulu. It was my first time but it was a fun  experience i must say. So bawah ni aku dah attach 2 video flash mob di Matrik Perak, batch 2012/2013. Kalau mata korang tajam, korang boleh nampak aku dalam video tu. Hahaha



Both are the same video with different version and different feeling.

Tak jangka pun video yang JPP buat ni sangat lah awesome sampai aku tengok pun meremang bulu roma. Good job meh!


Aku join lagi flash mob tahun ni. Kali ni buat kat tapak pesta konvo UUM (Dah lama dah lepas sebenarnya). This one is a bit different sebab flash mob buat kat atas stage dan bukan kat tengah public macam dulu.

Aku berlakon sebagai anak bersama emak. Satu masa tu, "emak" dibunuh oleh zionis depan mata "anak". Ada jugak la menggigil nak letupkan belon yang berisi cecair bewarna merah tu. Tapi apa-apa pun menjadi :)

Lepas habis flash mob, Haliah yang berlakon jadi emak aku tu cakap "Aku ingat kau nangis betul-betul tau tak?". Since dia just kena baring dan pejamkan mata, dia tak tau. So aku cakap "Kau rasa?" --Yeap, i really cried. I just can't imagine if this thing happen to me. Where i have nobody to rely on and your beloved one were killed in front of you.


Be strong dear Palestine.

2 comments:

  1. nak tengok video tapi broadband lembap gilerrrr T.T

    ReplyDelete
  2. wahh.. bestnyaa.

    *pray for gaza ~

    ReplyDelete