Pesta Buku Selangor 2014

14 September 2014


Assalamualaikum,

Entry ini telah dicoretkan pada 3 September 2014. Lambat benoh aku publish. Takpe la, publish jugakkan?

To be very honest, aku pergi sebab nak dapatkan buku fixi. 3 buku, RM 50 bukan selalu beb.

Dan buku yang aku rembat masa tu ialah Santet, Gelap dan Tangkas.


Aku dah aim Santet dan Gelap dari masa buku ni di-announce kat twitter @bukufixi. Sebab aku suka buku Seronok by Saat Omar (penulis buku Santet) dan buku Kacau by Ariff Adly (penulis buku Gelap)-- Pasal tulisan depa ni gila addictive nak baca. Serious.

Addictive. Sebab bila aku recommand orang baca buku ni, dyorang mesti kata best gila. Aku dah tarik 3 orang baca buku ni beb.

The reason aku pilih buku Tangkas sebab mamat penulis dia ada kat situ. Aku sampai sekarang masih tak percaya yang satu daripada buku fixi aku dah ada tanda tangan penulis. Tak tahu nak rasa teruja ke terharu --

Kau tau tak 3 hari aku eksaited tengok buku yang ada signature. Tak perasan pun tarikh dia tulis salah. Aku boleh jadi noob tengok singnature dia. Aku syak mamat ni pakai sharpie jampi-jampi masa sign atas buku agaknya.


By the way, i just made Aisyah aka my matriks roomate into fixi fans. Yeeha. Terkejut hari tu dia whatsapp tanya "Ajan, mana nak dapat buku yang kau selalu baca tu? fixi" --Ha kau, laju la aku spam dia pasal buku feberet aku ghahahahaha-- Sorry beb, this is virus XD




12 comments:

  1. yey fixi :)
    ala tak baca lagi buku2 tu. huhu.
    best kan dpt signature dr penulis. rasa eksaited dia lain macam. haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gilake tak excited. Mengigilnih hahahaha

      Delete
  2. salam perkenalan..

    jemput ke blog saya. kisah saya menurunkan berat badan secara sihat. dan banyak tips untuk semua.

    nice blog..tq

    ReplyDelete
  3. Murah la FIXI 3 RM50, best.....;-)

    ReplyDelete
  4. Sadis sungguh tarikh bleh salah plak. Xpe2. Letak number 1 sblah kanan 3. Komfem bermakna! Kik3

    ReplyDelete
  5. bagus nya selalu dah ada pesta2 buku..berbaloi utk pergi berbanding konsert..hoho..

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Nanti kalau ada pesta buku lagi, mai la. hew hew

      Delete