Liebster Award: shamstallion

18 September 2014


Assalamulaikum,

Ha kena tag lagi. Kali ni liebster award. Thanks to Sham sebab tag hew hew. Rasa terselamat dari memerah otak nak update apa. Korang penyelamat aku haha


Rules:
  • Mention the person who nominated you with a link to their blog
  • Answer the 11 question asked
  • Nominate 11 other blogger with smaller folloing but with lots of potential
  • Create 11 your own question for them to answer
  • Notify your nominate




Q: Berapa lama korang terjebak dalam dunia blogging?
A: Tahun 2010 (Form 4) kalau tak silap. Wah dah 4 tahun meh.

Q: Kenapa korang memilih untuk blogging?
A: Sebab curios cemana rasanya ada blog. Masa tu kan masih teenage, curiosity tinggi gilo.

Q: Korang dah LIKE facebook fanpage aku?
A: Belum. Sebab jarang on facebook masa blogging tsk tsk (Serious aku tak aktif sangat kat facebook)

Q: Bila masanya korang akan duduk menghadap blog?
A: Waktu malam kalau takde assignment (Tapi kalau ada assignment pun aku boleh multi-tasking blogwalking HAHAHA)

Q: Apa hobi masa lapang korang?
A: Baca novel yang aku bawa dari rumah yang tak sempat habis baca ni. (Currently sedang baca Awan by Syafiq Aizat)

Q: Kenapa korang pilih hobi tu?
A: Sebab baca novel tu best. Tak rasa best ke? Lol okay tau hobi ni sangat skema.

Q: Apa benda paling gila korang pernah buat?
A: Hirup tomyam guna straw kat cafe --Kawan aku terseksa tengok aku sedut tomyam pakai sudu. Tak luak katanya. So dia kata "Kau pakai straw ni". so aku terus la pakai straw sedut [Sebenarnya tak rasa benda ni gila sangat bagi aku cuma kawan aku suka kata "Ajan ni gila sikit, kau jangan cabar dia bukan-bukan"]

Q: Tempat yang korang ingin pergi?
A: Nak pi Korea.

Q: Kenapa korang nak sangat pergi situ?
A: Sebab aku tak dapat fikir tempat lain selain dapur (makan <3)

Q: Apa pendapat ikhlas tentang blog kecik aku ni?
A:Nice je blog. Simple and tak berat (my fav type of blog). Tak tau nak komen pasal apa. hew hew tapi serious blog simple yg tak berat ni my favorite--  Nanti ajar aa cane nak main gitar. hehe (kawan bagi gitar tapi zzz)

Q: Boleh tak promote blog kecik aku ni kat kawan-kawan korang? Hahaha!!
A: "Awak-awak yang baca entry ni, jemput-jemput la singgah blog Abam Sham ni" --Gini je boleh dak? Hew hew hew



Tag: 


Soalan cepumas:
  1. Apakah benda paling jauh yang boleh korang capai tanpa mengubah posisi asal korang?
  2. Nyatakan 3 lagu "most played" dalam phone korang.
  3. Waktu dan tarikh korang jawab soalan ni.
  4. Capai buku paling dekat dengan korang, buka mukasurat 15. Taip ayat baris ke-5.
  5. Letak top 3 link blog yang ada kat dashboard korang.
  6. Berapa umur korang 20 tahun akan datang?
  7. Prefer pakai jam kat tangan belah kanan  atau kiri?
  8. Apakah benda pertama yang korang fikir bila dengar perkataan "hensem"?
  9. Ada weird habit? Jika ada,nyatakan. (cth: Suka bau buku baru lama-lama / suka telan ubat gigi)
  10. Upload gambar dekstop korang.
  11. Tulis nombor soalan yang korang tak dapat nak jawab dengan jujur.

Peh penat nak fikir 11 soalan ni. Kalau boleh tak nak bagi soalan yang kena fikir. Penat lor nak fikir (Aku paham weh. Aku dah banyak kali jawab liebster award ni. Ponat deh pikir). Tapi soalan kali ni, korang banyak kena buat lah tapinya.

Nak jawab,silakan. Kalau tak nak pun tak apa. Aku update pun pasal nak botak dah fikir nak update entry apa. Yang tak kena tag pun boleh jawab. Jangan lupa share balik link yang korang dah jawab ok. Nak baco jugok.


13 comments:

  1. kita suka makan sup guna straww~ haha. rasa sngatt lah best~ T_T

    alamak kena tagg pulokk. jap eh nak jawab. lol.XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHA gitu la. Slurpp pakai straw je senang XD

      Delete
  2. http://nurainahanis.blogspot.com/2014/09/libster-award-tagged-by-hafzan.html dah jawabb~ ><

    ReplyDelete
  3. yana pnye liebster xterjawab lg.. jenuh nk jwb 33soalan..huhu

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Yeay! Nanti jangan lupa share link tau! ^^

      Delete
    2. yey dah jawab :)

      http://rainfallasleep.blogspot.com/2014/09/the-liebster-award-nur-hafzhan.html

      Delete
  5. oke .. dah rela hati menjawap ~
    http://loveneddy.blogspot.com/2014/10/the-liebster-award-11-hafzhan.html

    ReplyDelete