Wordless Wednesday: No plastic bag

01 March 2017


Assalamualaikum,



Pro tips: Sentiasa bawak extra foldable bag dalam handbag

Pro tips 2: Jangan pakai handbag besar sangat kalau tak nak jadi mangsa

Pro tips 3: Bawak troli walaupun barang korang nak beli tu sikit. Nanti senang nak bawak ke kereta terus.

Tips power: Sebenarnya pro tips atas ni takde la pro mana pun.

Padan muka kat diri sendiri sebab ingatkan tak perlu troli. Pandang rendah kat senarai barang sikit pastu masing masing lupa setiap satu barang tu ada jisim. Then bila dah lenguh pegang, baru nak "Weh kau pulak la pegang, penat" padahal tak bagi apa kesan pun kalau tukar barang. Makanan kucing tu berat jugak.

Adik beradik noob,
Kbai.

13 comments:

  1. LOL lawak sangat bila terbayang sawi ngan kicap letak dalam handbag. nasib handbag sederhana, kalau besar lagi memang dengan makanan kucing nak sumbat jugak kan? XD

    ReplyDelete
  2. tu lah pros beg besar. ape je blh letak dlm tu xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pros bag besar, boleh isi barang.
      Cons bahu senget terus sebab berat hahaha

      Delete
  3. Haha betul jugak tu. Kadang-kadang lupa tgh dkt selangor. Terpaksa sumbat semua dalam handbag -.-"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Honestly memang lupa sebab belajar kat Kedah lamo sangat (acah jee)

      Delete
  4. hahahaha bag besar la win!! senang nak masuk semua dalam bag hehe

    http://www.erinazmir.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala tapi bahu tak win T,T. Berat mata menandabg, berat lagi bahu yang memikul.

      Delete
  5. I thought malaysia still use plastic bags so the clueless me went to Tesco and have to buy the plastic bags because I don't bring a recycle bag with me. Sob.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Starting 2017, Selangor dah start bebas plastik. Not sure for other negeri hahaha.

      Tu la kalau dah terdesak baru beli plastik. Walaupun 20sen, still rasa mahal sebab dulu tak kena bayar pun hmm

      Delete
    2. JAP RASYA IS DAT MEAN YOURE IN MSIA NOW? ?

      Delete
  6. Bhahahahahahahahaha sabor je lah! 😂💪

    ReplyDelete
  7. Hye I'm back guys!!! Check out my new post!! ==> https://ameridzuan.blogspot.my/2017/03/3-must-have-

    ReplyDelete