Snorlax! i found you!

31 August 2016


Assalamualaikum,

To those yang tak main Pokemon Go mungkin tak tau kot apa yang aku nak tulis dalam entry ni. Those yang dah dapat Snorlax jangan berlagak eh.

So, there is one night. Alang-alang tengah bual pasal pokemon dengan Apis, aku buka apps Pokemon Go. Main Pokemon Go ni dia bukan betul. Ada la time dia pokemon rare datang. Then suddenly, i saw a plump pokemon in my sightings. I told Apis:


"JAP WEH ADA SNORLAX DALAM SIGHTINGS"

"OMG sila berjalan please. Mohon dia tak salah detect kau lah Snorlax dalam sighting tu"


Ignore whatsapp. I immediately showed my sightings to my sister, Nad. Dia yang tengah nyanyi dalam Smule pun sanggup tutup smule and buka apps Pokemon Go. You know this is crucial when my sister said "Kau pergi la cari sana" in urge tones. So, i jumped off bed and keluar bilik, berlari sampai ruang tamu.

Suddenly Nad came to me said

"Kau sure tu Snorlax?"

"Ala please jangan kata bukan"

"Tu Drowzee la HAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAH"



Saya Snorlax! Hai!

Okay it's not Snorlax. It is just me who are so noob for Pokemon Go. But real talk! Snorlax did appear once on sightings at my house around 4PM like two or three days ago. To Pokemon trainer who hunt for Snorlax, video down here is for you :D


Walaupun bukan Snorlax yang appear, aku masih lagi pergi cari si Drowzee tu sebab belum pernah dapat. Masa ni pokeball aku tinggal 1 je Great Pokeball. Tak jadi hal lah. Asalkan cuba tagkap. Malangnya...

Drowzee dissappear,
Kbai

18 comments:

  1. Replies
    1. Hahaha ni mesti tak main pokemon go. Rasa terharu sangat sebab baca entry ni walaupun tak faham tsk tsk. Muah ciked.

      Delete
  2. HAHAAHAHAH! Obviously bukan Snorlax XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHA WEH SERIOUS LA OBVIOUSLY? Ada k snorlax sikit kat situ haahahahahaa

      Delete
    2. So setuju kan ada sikit? Haaa kan hahahaha

      Delete
  3. omg ajan main pokemon!! ajan, please hahahahahha

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Alaa ye ke? Why i feels like im the only one yang main XD *ayat over*

      Delete
  5. i wanted to try but wanted to avoid from being addicted too XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh try. Tapi kena pandai control diri. Rasanya sekejap je addicted tu. Lepas tu bosan hahahah #ME

      Delete
  6. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA AKAK FIKIRN TU SNORLAX...AKAK2. NASIB BAIK TK HEBOHKAN SATU DUNIA KALAU TIDAK MALU BESAR. KIKIKIKIKIKIKI...BTW SYE MAIN TPI DH STOP SBB CPT JEMU

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHAHA wei apa ni tak baik la gelakkan orang macam ni. Salah tengok kan? Hang jangan viralkan entry ni dah la. Malu hakak nanti hahaha.

      Ni dah jemu ni sampai level berapa dah?

      Delete
  7. Dulu main sekarang tak dah sbb pokeball habis riwayat pokemon go saya pun tamat. the end. hehehhehe. >,<

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha boleh la dapatkan lagi pokeball. Pergi cari pokestop sana. XD

      Delete
  8. the other day i found SNORLAX ! malangnya , time tgh lontar pokeball (dlm 10 biji) dia melarikan diri :') so sadd

    ReplyDelete
    Replies
    1. OMG GANAZ GILA! Bagi berry tak kat dia? Banyaknya bazir pokeball T^T (Terasa sedih sekali)

      Delete