Kisah Deqwan

05 September 2016


Assalamualaikum,

Persoalannya disini, siapa Deqwan? Tiada sorang pun adik aku atau kenalan aku yang bernama Deqwan. Jadi apa dia buat dalam entry ni pun aku tak tahu. Mari kita teruskan pembacaan misteri nusantara ini.

Perlu diingatkan, cerita ini berdasarkan kisah sebenar, bukan rekaan semata-mata.


Pada satu malam, aku dan adik aku Nadhirah (20) berada didalam bilik sedang windows shopping di instashop. Maka ceritanya begini:

Nad: Aku suka yang ni
Aku: No! This one la lawa.

*Scroll instagram*

Aku: HA! Aku suka that one *sambil tunjuk kearah skrin telefon*

Tiba-tiba ada satu suara aneh kata "Deqwan tu kawan aku kat sekolah". Suara aneh yang datang dari mulut adik aku Zakaria (13). So jeda 5 saat sebab kakak dia dua orang ni tengah cuba tangkap apa yang dia maksudkan.

Nad: Kakak, kau suka Deqwan? HAHAHA
Aku: NOOO aku suka 'that one' bukan 'Deqwan'!

THAT ONE = DEQWAN


Tak misteri nusantara pun hahaha. Ok hambar sorry. Tapi serious real. Aku tak tahu adik aku tu masih tak faham english atau skru telinga longgar atau beliau memang dilahirkan sebagai sorang pelawak hambar.

Walaupun hambar, lawak ni melekat untuk 2-3 hari sampai aku serik nak pakai perkataan "that one". Dasar kakak kakak yang mudah terhibur betul. Maka dengan itu, tak semena-mena Deqwan jadi orang popular dalam kalangan kitorang ni.

Yang penting, based on real story. Baru horror lol
Okbai

10 comments:

  1. seriously funny. hahaha that one=deqwan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahah tu la pasal. Tiba-tiba jadi "aku suka deqwan" padahal "aku suka that one" T^T

      Delete
  2. hahaha.. parah gini.. adoih lawaklah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha adik i ler parah. Nak kena tarik telinga ni, skru tak pasang elok elok.

      Delete
  3. Semalam dah baca entry ni pastu dekat sekolah tadi time nyanyi lagu negaraku tetiba teringat lawak ni pastu i senyum sorang² hahahahahahahahahahaha kelakarnya wei

    ReplyDelete
    Replies
    1. OMg Fira, sampai teringat-ingat XD

      Seriouslah kelakar? Tak hambaruddin ke?

      Delete
  4. wuishhh. lawak nie. that one boleh jadi deqwan XD
    hahahhaha kalau dengar2 je pun hampir sama dah. bijak2 :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa bijak? Amin je la supaya my lil bro ni bijak betul betul hahahah. Aminn~

      Delete