Choki Choki Augmented Reality Card

22 June 2016


Assalamualaikum,

I am pretty sure Choki Choki lover knew about this. It is amazing how Choki Choki made card game interesting! To those who are don't know what am i talking about, should read this entry. You won't regret i swear! (PS: This is not paid entry)

Tau tak kalau korang beli  satu paket Choki Choki, korang akan dapat 3 Boboiboy Card macam dalam gambar kat bawah ni? Okay jangan buang! Kad ni magik tau. Tak kira la umur korang berapa pun. Mesti teruja.

Look how am i excited
So apa yang best tentang kad ni? Ini sebenarnya augmented reality card. The character in card boleh muncul and ni bukan main main okay. Aku rasa macam main kad yu-gi-oh doh hahaha. Faham tak macam mana dia muncul tu? Okay, tengok gambar bawah.

OCHOBOT

GAGANAZ
So macam mana? Bestkan? Told you. Aku tak tipu. Tau la aku ni pesen tulis entry troll je. But this one aku memang betul-betul excited. Ini baru sikit je. Do you know what happen bila korang letak 2 kad bersebelahan? You are going to watch a real live battle!

OCHOBOT VS GAGANAZ
Bawah ni aku dah sekali kan dengan video Ochobot lawan Gaganaz. I did not edit the video tau. Memang dia ada muzik macam tu.


When i tweeted about this card, lot of people interested in this card. So i decided to write this entry. Nak main kad macam ni? Easy!

1. Beli choki choki.

2. Follow instruction di belakang kad.

Maaf la kalau tak jelas, Tangan parkinson sikit hahaha
Supposedly aku type entry ni masa aku balik rumah (adik aku ajak main kad ni but dia mana tau apa apa pasal instruction belakang kad ni). Tapi aku ni pandai sangat. Konon tak mau study kat rumah. So aku pun tak bawak laptop. Melopong je aku. Balik uni dah busy kena study next paper. Now baru free nak typing.

So, if korang ada kad yang aku tak ada lagi boleh share. Aku beli 3 paket choki choki and habis in less 24 hours. Lemah betul la kalau aku nampak coklat ni hahaha.

GAGANAZ VS OREN!
Aku excited kalah adik aku,
Kbai.



16 comments:

  1. baru tau kad ni boleh buat main camtu >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes but augmented reality card je tau. Makesure dapat yang macam ni :D

      Delete
  2. Esok nak belilah, choki choki tu tak nak bagi adik makan ahaha

    ReplyDelete
  3. Eh kejap.. pakai camera ke atau kena install apps?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena pakai apps. Download Choki Choki AR Boboiboy :))

      Delete
  4. baru ni dah beli. tapi, hilang ke mana tak tahu lah. haha

    ReplyDelete
  5. Perghh, power ni. thanks sbb kasitau ye. kena try. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha silakan silakan. Tak rugi cuba :DD

      Delete
  6. dah cuba. sakai gila main ngan adik benda nie. haahahhahaha. siap wah2 bagai. serius best. canggih betul mainan budak2 sekarang kan. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dahsyatkan game kad sekarang ni? Real betul! Dengan muzik muzik sekali keluar. Sama la adik adik kite pun teruja haa hahaha

      Delete