Udang disebalik hidden cbox

17 February 2016


Assalamualaikum,

Have you ever wonder kenapa aku dok private kan cbox aku ni? Kalau tak pernah, meh sini aku bagitau. Nanti senang tak de la tertanya-tanya-- Ayat cover bila takde orang nak ambil tau.

Some bloggers suka biarkan cbox dorang open. Lepas tu orang lain boleh baca message and orang lain pun freely boleh menyampuk or blogwalking to new blog. Circle of blogwalking tu macam lagi besar kalau open cbox ni kan?

So rasanya kenapa aku tak boleh nak buat macam tu? Kedekut space? Mungkin. Ada scandal? HAHAHAH YANG NI MENGARUT! --Really i wish i can open my cbox to public kot.

The way i blogwalking, i usually open my cbox using alternative link. Memang dok la aku nak sign in setiap kali nak blogwalking. So yea, my main problem in down here.


Yea, i wrote my monologue there. Lepas tu tengok la, monolog tak sesuai untuk tontonan umum. Sometime, aku cuma tulis tajuk lagu yang aku tengah dengar je. Asalkan ada separator. Some of my separator sounds like this:

"Wuu hari ni ajan rajin blogwalking. 2 kali tuu"

"Wow ramainya datang walaupun tak update. Terharu."

"Cuba teka siapa yang tak study lagi final?"

"Mana semorang ni?"

"Wow aku ke tulis entry tu? Kelakar jugak aku ni"

Some of separator nampak normal. But i bet, korang muntah nanti kalau terbaca aku dok syok sendiri or i become super super tak senonoh hahaha. Aku sendiri kalau baca balik pun rasa macam "Ya Allah Ajan, apa benda kau merepek ni" hahaha


P/S: Sorry video unavailable kat entry sebelum ni. Tak tau kenapa jadi macam tu padahal dah set public dah. Sorry jugak sebab tak dapat nak blogwalking beberapa hari lepas sebab ada team building. And, sorry jugak takde udang kat sebalik cbox aku hahahaha

12 comments:

  1. yeah..sometime memang ada yg hidden kan cbox,tp for me no.sbb itu memudahkan org nak track bloglink pengunjung lain.so sharing is caring

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yea! Shout out to those yg open cbox. THANKS :3

      Delete
  2. Replies
    1. Halangan terbesar nak blogwalking tu. Nak terberak hahaha

      Delete
  3. adoi la kak ajan soghang ni. haih ure sooo one in a million hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lol this is real tau. My separator mostly tak senonoh haa T-T cukp la tunjuk satu tu je.

      Delete
  4. Replies
    1. Haha korang rasa kelakar ke? Nak open cbox tapi takut inapropriate hahahaha

      Delete
  5. Replies
    1. Hahaha one of my rahsia dah bocor dah XD

      Delete