Jawapan Liebster Award

03 March 2015


Assalamualaikum,

Actually benda ni dah janji dari tahun lepas tapi dia punya malas nak kemas kini entry ni tu macam nak quit terus. Finally hari ni terlebih rajin sikit nak kemas kini.

Aku ada banyak versi soalan liebster award sebab dulu memang rajin gila iols ikut rules liebster award yang tag 11 rakan blogger dan cipta lagi 11 soalan baru. Ni antara versi soalan yang nak kering otak dok pikir.


[Liebster Award question: Versi I, Versi II, Versi III, Versi IV]

Ramai yang jawab Versi I je. HAHAHAHAH. Bawah ni soalan Versi I tu.
  1. Apakah benda paling jauh yang boleh korang capai tanpa mengubah posisi asal korang? 
  2. Nyatakan 3 lagu "most played" dalam phone korang. 
  3. Waktu dan tarikh korang jawab soalan ni. 
  4. Capai buku paling dekat dengan korang, buka mukasurat 15. Taip ayat baris ke-5. 
  5. Letak top 3 link blog yang ada kat dashboard korang. 
  6. Berapa umur korang 20 tahun akan datang? 
  7. Prefer pakai jam kat tangan belah kanan atau kiri? 
  8. Apakah benda pertama yang korang fikir bila dengar perkataan "hensem"? 
  9. Ada weird habit? Jika ada,nyatakan. (cth: Suka bau buku baru lama-lama / suka telan ubat gigi)
  10. Upload gambar dekstop korang. 
  11. Tulis nombor soalan yang korang tak dapat nak jawab dengan jujur.

JAWAPAN:

[UPDATE: 9th March 2015]
Thanks kat Anis sebab sudi jawab soalan Liebster Award aku versi IV. Ternganga aku baca bab buat muka selamba kat haiwan amfibia. Okay itu memang hidden talent dia tsk tsk power sangat.

Bawah ni antara soalan versi IV. Kalau nak baca, jangan lupa tekan link blog Anis tu.

  1.  Have you ever have a weird nickname? Tell us about it.
  2. If you have a time machine, at which time would you go travel back?
  3. Describe about your crush in 5 words.
  4. Which part of your body is your favorite? Why?
  5. What is the last thing you purchase online?
  6. List 3 your current favorite song.
  7.  Got any phobia? (Phobia list is here)
  8. Got any talent that nobody know? (It can be weird too like "I can ride a roller coaster without screaming or make any face expression")
  9. When you start blogging and in what age?
  10. What is the farthest thing that your hand can touch?
  11. How long that you take to finished up this entry?

JAWAPAN:

Agak lama jugak aku nak kumpul link-link ni and simpan sebab nak kumpul. And, kalau ada yang terlepas pandang or yang baru jawab bagitau la eh. Boleh kasi update entry ni hew hew.

To be honest, aku memang suka tengok korang jawab liebster award aku ni. At least, takde la rasa maccam cakap sorang-sorang. Jadi, ni kira macam appreciation entry untuk yang sudi jawab. Mekaseh :)

2 comments: