Your image has been selected for the curated VSCO Grid

24 October 2014


Assalamualaikum,

Korang tau ke apa benda ni sebenarnya? Pernah dengar apps VSCO Cam?

VSCO Cam ni bukan la apps yang edit gambar sampai mengubah imej asal gambar macam photoshop tu. Dia cuma bekalkan beberapa preset yang kita boleh guna untuk jadikan gambar kita lebih hidup. Nak preset yang lain sikit, kena beli la eh. --Preset free pun dah cukup banyak kot.



To those yang macam terlebih rajin, boleh sign up VSCO Grid ni. Tapi kalau malas and just nak pakai preset dia je pun boleh. Aku ni sign up sebab curious. Dok explore apps ni punya pasal.

Web view
 Visit my VSCO Grid:  


VSCO Grid ni sama je macam akaun instagram korang tu. Macam photo gallery. Tapi yang best pasal VSCO Grid ni ialah, deme akan pilih gambar korang (kalau terpilih la) and gambar korang akan terpapar secara worldwide.



Semalam, dapat email dari VSCO Team dengan tajuk "Your image has been selected for the curated VSCO Grid". 2 gambar aku dia pilih serentak semalam. Untuk view gambar yang terpilih, boleh klik: http://grid.vsco.co/grid/goto/541e981b73670883348b4865


Nampak tak  not an ajan  kat situ? Hehe




Oh kalau korang nak tengok gallery aku yang kat instagram pun boleh. Singgah la sekali sekala tu.

 Instagram: @nurhafz_


Ha, korang-korang yang ada VSCO Grid tu yang nak share pun boleh. Nak follow. Boleh kongsi tips nak kasi gambar lagi umphh kan?



Note: Android user yang pakai apps ni, nak pesan jangan simpan banyak sangat gambar dalam library VSCO tu. Better save dalam gallery amd move dalam SD Card. Kalau tak, lama-lama nanti dia keluar "Insufficient storage".

Aku cakap berdasarkan pengalaman. Sebab aku pernah simpan gambar sampai apps tu saiz dia 2+GB. Aku punya internal storage dah ler kecik je. /Nangis sebab noob sangat dulu/


19 comments:

  1. suka tangkap gambar eh? haha lawa lah semua gambar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suka tangkap gambar suka-suka. Haha paham ke ni?

      Delete
  2. wah, dua sekaligus. hebat! nak install jugak vscocam ni, tapi.. dah full memori phone. hahaha :'D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha tu la tak sangka dia pilih 2 terus. Uih terharu gilo.

      Ala tak dapat nak install ke?

      Delete
  3. baru tau fungsi vsco :)
    tahniah terpilih XD

    ReplyDelete
  4. thanks sangat membantu sekali artikelnya

    ReplyDelete
  5. saya suka vscocam! hehe gambar yang tak berapa lawa pun bila dah filter colour dia nampak lebih hidup kan...

    tapi tak pernah pun terpilih untuk curated blabla tu. maybe sebab gambar buruk. main snap je hahaha XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeay! Geng VSCO Cam. Share la link vscogrid. Nanti lama-lama ada la tu gambar yang terpilih. Ni pun baru kali kedua terpilih XD

      Delete
  6. wuhuuuuuu.....clap clap :X
    asal aku bg gambar yg aku snap ko edit buruk weh ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab gambor yang ko ssnap tu dah huduh tahap kritikal. Tak mampu nak diselamatkan.

      Delete
    2. kau jeles sebnrnya sebab angle gambar aku cantik...lpas tuh pepandai je ko burukkan dengan edit yg bukan bukan........

      Delete
    3. Tolong la weh. Cuba kau buat kontest "cantikkan gambar ini" pastu biar orang edit. Kau tengok la takkan ada satu pun yang lawo. heh

      Delete
  7. cantiknya gambarr... jeles ni. hahaha.
    best pulak tengok akak guna vsco grid ni. nanti nak sign up jugak.
    thank you sebab bagitahu pasal mendalah ni. tahniah sebab terpilih. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you! Kalau Yus dah buat nanti habaq mai la id XD

      Delete
  8. selalu dengar orang pakai vsco ni.. tapi sendiri x pernah merasa lagi pakai. in shaa ALLAH, kalau boleh muat lagi handset, saya masukkan. hehehe

    ReplyDelete
  9. Akak pakai phone apa? Sebab semua gambar cantik.

    ReplyDelete