Liebster Award: nsmk-kimkirah

13 October 2014


Assalamualaikum,


Kena tag balik oleh Kim Kirah.

Sweet gila rupanya maksud Liebster Award ni. Ni yang rasa macam nak hadiahkan flying kiss kat orang yang duk tag aku selama ni. *flying kiss*.


1. Dah berapa lama berblogging? 
:: Dah started masa form 3, masa tu url blog http://sumthing-stupid.blogspot.com/. Tapi tak tau nak mintak tunjuk ajar sape, blog was deleted. And officially started back on 31 August 2010. Ini la dia.

2. Apa lagu favourite Top 5 sekarang? 
:: Something by Junggigo ft Soyou
:: Danger by BTS
:: Goodluck by Beast
:: Her by Block B
:: Obsession by Boyfriend
:: Everybody by Ingrid Michaelson
 
3. Apa matlamat yang korang mesti capai dalam 5 tahun akan datang? 
:: Nak makesure masa tu dah boleh bagi duit sendiri kat parent. (Habis degree kan? Hehe)

4. Apa impian yang ingin dicapai pada suatu masa dahulu dan tak tercapai, tapi korang tak menyesal malah bersyukur? 
:: Entah. Tak ingat. Biasanya benda yang tak tercapai ni jangan dikenang sangat. So tak ingat apa-apa pun.

5. Wallpaper phone sekarang gambar sape? 
:: Gambo sendiri. HAHA boleh la lockscreen wallpaper. Pasal home wallpaper takde gambar sape-sape pun. Cuma scenery yang sendiri tangkap. See i made my phone talk to you "Are you ajan enough to touch me?"

6. Kalau study suka suasana macam mana? (bising2 macam dengar lagu atau sunyi sepi? )
:: Depends pada subject. Kalau kena buat essay atau membaca, prefer tempat yang senyap. Kalau buat kira-kira, pasang lagu sambil joget pun boleh.
 
7. Kalau tengah kusut, Apa korang buat? (update status FB? contoh je..hehe) 
:: Tidur. I don't tell people about what im worried about. If i tweet pun, not specifically described and selalu dah delete balik.

8. Apa perkataan bahasa asing yang pertama korunk belajar or ingat sekarang? 
:: Bahasa Jawa, belajar dari nenek --Ngompol, kencing malam
:: Bahasa Tamil, belajar dari Uhma (Org yg duk sebelah aku masa form 1) --Nillem pen, pen biru.
:: Bahasa Mandarin, belajar dari lagu Super Junior M --Baobei, baby
:: Bahasa Korea, belajar sendiri -- Dah tak ingat perkataan pertama haha

-Aku sendiri pun tak sure betul ke tu perkataan pertama aku. Tapi boleh la eh?

9. Kalau di beri peluang untuk menjadi seseorang,siapa yang ingin anda jadi? 
:: Erm takde sape-sape. Jadi diri sendiri ni pun dah best.

10. Kalau di beri pilihan untuk memilih antara "dijodohkan dengan pilihan parent" dengan "pilihan sendiri" mana yang anda pilih? 
:: I don't really mind both. Pasal aku memang takde sebarang calon. Tapi aku tak rasa yang parents aku dah pilihkan sesiapa so forever bujang HAHAHA --Actually more too, "Kalau ada jodoh, ada lah"

11. Latest task you were doing and what is its benefit? (Tak termasuk post ni)
:: Latest task? Baru publish entry "Love Is An Open Door". Benefit dia, nak maintain blog traffic for my passive income. Hehe


Tapi sorry la tak dapat nak follow rules dia dengan betul kali ni. Korang kalau nak join, just jawab soalan yang aku pernah bagi kat sini (klik sini). Then share link jawapan, nanti kalau banyak aku combined and buat satu entry untuk korang. Amacam?


Ha tengok screenlock aku hari apa and pukul berapa. Lepas tu tengok balik bila aku publish entry ni? Lain kan? Delay je kerjanya huh.

16 comments:

  1. Wah..byk nyer taw bahasa, tp fluent x tuh? Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua tu ayat pertama yang tahu je. Fluent tu memang tak lah XD

      Delete
  2. semua lagu kpop tu. hehe. senang wallpaper camtu. xyah gaduh nak buh gambaq sapa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha haah semua kpop. Agreed pasal wallpaper. lol ekceli tak nak kena cop "syok sendiri" kalo ada orang nak tengok phone XD

      Delete
  3. nanti nak jawap la.. mcm best je. hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa, dah jawab sahre link okay. Nak kumpul ^^

      Delete
  4. maaf gak sesuai temanya.
    ane mau tanya.
    gimana caranya punya iklan seperti di atas?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh refer di laman nuffnang.com tersebut. Caranya disediakan disana. Pastikan sudah ada akaun nuffnang dulu ya.

      Delete
  5. hahaha lawakk je care kak ajan lawa. btw, rindu post kak ajan hehe.

    ReplyDelete
  6. hahaha merapu punye komen hailahh. sy nak btaw lawakkk je cara kak ajan jawab haha.

    ReplyDelete
  7. wah, minat kpop rupanya. hehe.. saya dulu je minat kpop. sekarang dah x berapa sangat.. nak dengar tu boleh la..

    ReplyDelete
  8. saya pun kalau study kira2, kena dengar lagu.. joget tu wajib. wakakaka.. sambil menyihatkan fikiran, menyihatkan tubuh badan.. XD

    ReplyDelete
  9. betul jadi diri sendiri lagi bagus. kenapa nak sama dengan orang lain. we're one in 7 millions people in the whole world. ^^,

    ReplyDelete
  10. wah, banyak gak bahasa asing awak belajar ye.. nenek saya orang Jawa. tapi sampai sekarang x fasih jawa. hahahha

    ReplyDelete