Congratulation to SPM-er '96.

21 March 2014


Asslamualaikum,

Rasanya tak terlambat lagi nak ucap tahniah kepada adik-adik batch '96 kan? Aku ni sebenarnya nak kata busy tu takde la busy sangat. Aku ni jenis sayang waktu tidur aku. HAHAHA (Ni kalau ibu aku tau, mampus gua). Okay, congratulation speech aku tak buat lagi. Ehem ehem, test 1, 2, 3.



Tahniah kepada adik-adik yang dapat result gempak dalam SPM dan untuk adik-adik yang result tak power dalam SPM tu tak payah nak sedih sangat sebab kita geng. 

Okay tak lupa juga nak ucap tahniah kat adik aku, Nad. Kau ni melapou betei potong result aku eh. Padan muka aku, sape suruh result 2A je. BHAHAHA

Tapi tak kisah la. Rezeki masing-masing. Kalau yang dah berusaha lebih tu memang patut la dapat result gempak. Yang dah berusaha tapi tak dapat result power tu takpe, Allah got a better plan for you. Don't be sad. Just believe in Him. 

Sape yang memang tak berusaha tu tak payah cakap la. Memang kome style result macam aku la kot. Sebab aku pun main-main je pun masa form 5. Apa kisah. Kepala budak tadika lagi masa tu.

Masa ambil result dulu pun aku steady je. Tak rasa sebak sikit pun. (Mungkin aku ni separuh robot ke hape) Yang aku tau masa tu aku terus balik rumah sebab nak tengok cerita korea.

Yang aku paling bersyukurnya sebab aku masih boleh sambung belajar dengan result cikai tu. Sebelum tu ada la jugak risau kalau-kalau aku akan terperap je kat rumah sampai tua. Tapi tak. Masa tu baru tau apa maksud belajar. Kalau dulu aku ingat belajar tu adalah untuk suka-suka.

What i want to say here, everything that happened to you today has been arranged. Be faith to Allah and He will lead you to success.

Lepas ni kome tunggu result UPU la kan? Good luck okay. Memang lumrah kalau tak dapat course yang kita nak pun. Jangan cerita pasal aku. Aku ni takde cita-cita dulu. Segala course yan tersenarai tu, sikit pun aku tak faham. Dan ini la lumrah jadi anak pertama.

But don't worry, just go with the flow and everything will gonna be okay :)

Bye.

10 comments:

  1. Akak ni ada gene robot sikit kot . Hahaha >.< Ok gurau je ! :D

    ReplyDelete
  2. Hahaha. sama arhh. aku sokmo dengki dengan result adk aku. ape ke bengonglah aku dulu2. hahaha.

    ReplyDelete
  3. sama lah kita kak steady je. apakah kita memang robot? mwehehe..

    tulah sekarang ni redha je tunggu upu.. :))

    ReplyDelete
  4. Nurhazlin Hussein: Gene robot? Dah ada tanda-tanda dah ni. Hahaha

    ReplyDelete
  5. Lolipop Manis: Hahaha dengki dengan result adik *sep*. Bengong je kita ni XD

    ReplyDelete
  6. Eyqa Yushaiza: Kan? Hidup kena la wat lek wat pis. And yeah, goodluck for your UPU. Semoga mendapat course yang diidamkan. ^^

    ReplyDelete
  7. Hahahahhaa. Sempoinya akak! xD

    ReplyDelete
  8. BUDAKKPOP: Biasa la. Akak memang sempoi~ Hew hew hew

    ReplyDelete