Meeting my virtual best friend, Hafiz

13 January 2018



Assalamualaikum,


So, as an introduction of my first entry in 2018, let me just tell you guys about this guy (padahal aku rasa macam dah muak nak tulis benda ni lol sebab dah selalu tulis rasanya). Actually, this entry Syasandeul ni request tulis. Also those yang tahu mostly get excited bila dapat tahu aku finally gonna meet this guy.

I knew Hafiz since 2011 if im not mistaken. Entah la. Masa tu kitorang masih fangirling/fanboying over Lee Donghae, Super Junior. Zaman childish dok main rebut oppa. Then, masuk universiti dan dah grad pun. Dari zaman si Apis ni payah benau nak tunjuk muka dia sampai dah berani send selfie (Gosh really before this aku kawan dengan dia, dia asyik pakai gambar oppa je lol). Tapi sepanjang kawan tu memang tak pernah jumpa.

After that 7 years we finally meet. Sebab sekarang kerja kat tempat yang sama and lagi tepat satu office. So disebabkan dah satu office, we decided to hang out!

Picture taken by Hafiz Zulkafly

Kena bagi kredit sikit sebab susah payah mamat ni berdiri nak ambil shot sampai segan beliau. Masa ni my food belum sampai lagi hahaha

Having dinner at Secret Recipe and we come out with conclusion yang Chicken Parmigiana tu actually expensive version of KFC's Chizza hahaha. Sebelum ni dah terfikir but then bila Apis cakap, I was like "THATS WHAT I THOUGHT TOO!". -- Bruh, really thanks habiskan makanan aku hahahahahahahahhahahahahahah sorry

Also, watching movie. Choosing this movie because I've never watch english horror movie kat cinema (before this pernah tengok Ju-On. Tapi aku rasa masa tu macam Ju-TAK-On langsung) and also Apis is a big fans of James Wan's movie (Boleh pulak dia ingat nama character dalam insidious yang pertama tu. I cant even-- )


Perkenalkan, ini Hafiz. Owner blog Hafiz Zulkafly. Done meet him. What can I conclude, budak ni pantang bila ada promotion hahahaha. But really, takde la awkward mana pun kan Pis?


I have already told my mum yang I will come back home late sebab keluar dengan Apis. When I got home, I showed her selfie kitorang ni. Then she said;

"Eh dia dah gemuk sikit eh?"
Apis, sorry lol XD

8 comments:

  1. sweet je friendship korang. why not jump to a serious relay? hehe

    ReplyDelete
  2. You guys seems cute and I don't know why but I personally thinks you guys looks a tad similar.. hehe

    ReplyDelete
  3. Comel hahahaha bestnya ada kawan socmed!!

    ReplyDelete
  4. hiii i followed u here #1197.

    hope u'll come visit my new blog

    ReplyDelete
  5. seram tak insidious? tengok trailer mcm tak best.. hiksss

    ReplyDelete
  6. I would say you guys are so cute together. hahaha.

    ReplyDelete