A day trip to Tanjung Tuan, Port Dickson

04 November 2017


Assalamualaikum,

I know it has been a while I haven’t update anything. But hey, I would like to thanks to those who still visit my blog and leaving their footprint in my cbox. Much appreciate. I can’t promise to keep update but I will surely update if there is any interesting story to be share.


So last week, I and my housemate Dhiya (If you follow my Instagram account, you surely know this fella hahaha) went to Negeri Sembilan. We got some business to be settle at Nilai. Kebetulan aku ada kawan yang stay kat Port Dickson. So, ambil kesempatan la nak melawat Port Dickson sebab dah lama tak jejakkan kaki kat sana.

“Kitorang ingat nak pergi PD lepas settle kat Nilai. Bawa la kitorang jalan jalan weh”

“Okay. Aku nak bawa korang pergi rumah api”

“OKAY”



Now, aku nak bagi tips untuk korang kalau nak pergi ke rumah api Tanjung Tuan, Port Dickson. Especially if you guys plan untuk jalan further dari rumah api tu. To be exact, turun sampai ke persisir pantai sebelah sana. And if rajin jalan kat pesisir pantai tu, you might have found a cave.

  1.  Do wear sneakers or sport shoe
  2. Bring sufficient amount of drinking water
  3. Stamina yang power

I was so excited, no doubt. Luckily for me, I bought my sneakers in my car. So, I change my footwear from slippers to sneakers. Why I said I was lucky? The path to go to the lighthouse is not so suitable for those who wears slippers. Sebab nak jalan beyond the lighthouse tu agak mencabar. Honestly, rumah api tu jauh dari apa yang kitorang gambarkan. 

Ni muka penat and penuh rasa insaf gais

Guess what? Sebenarnya kitorang main jalan je untuk turun pergi ke pesisir pantai. Did I mention to you guys that we are not prepared at all? Most of us tak pakai sneakers (except for me, that is why aku rasa aku lucky betul), tak bawa air mineral yang mencukupi and paling penting… stamina pun tak cukup power. For a person who are not used to hiking, this is crazy dooo.



Actually, the hardest part tu bila nak patah balik. Masa tu sumpah tak tipu rasa macam nak start penempatan terus kat situ. Tak pun nak buat signage SOS supaya ada orang selamatkan kitorang. Sempat jugak membayangkan alangkah bagus kalau tempat tu ada kereta kabel hahahaha. 

Had to upload this because my "tourist guide" yang tangkapkan gambar. Appreciated. 
Padahal rasa insecure gila tangkap gambar dengan close up teruk macam ni tsk tsk

Sebenarnya, ada orang dah bagitau supaya tak turun bawah sebab cuaca panas and not so worth it. Curiosity kills the cat man. No kidding.

Thanks to our tourist guide, Rizuan

We are driven by our curiosity to see what is in front of us. What I learn during this trip is; You will never know what you able to achieve if you never try. 

To those who are facing hardship or afraid to do something, last thing I want to say:

Youre limitless buddy,
Good luck!


2 comments:

  1. wow... bestnya. kita ritu penah naik ke bukit dia je. xp pun rumah api ni.. sygnyeee cntek bangat~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rumah api dia nice. Just that kitorang penat sangat sampai tak tangkap gambar kat rumah api tu tsk tsk tsi

      Delete