Sara Is Missing

23 January 2017


Assalamualaikum,


Found this on facebook and i interested to try this game. Have you guys ever read abaout this? Yes, ni game. Horror one. Sangat recommended to those yang suka main game genre ni.

Untuk Sara Is Missing (SIM) ni, korang macam acah-acah jadi detective conan la. Sense anything suspicious dalam whatsapp dia, teka password galeri dia. I got to say, real gila. Rasa macam phone yang korang pegang tu macam phone orang lain.


Starting dia macam dalam gambar atas ni. Tapi aku nasihatkan kat korang, jangan guna headphone or earphone. Dia punya effect tu rasa macam nak tercabut jantung aku. Aku pun satu hal sebab tak sedar full volume tsk tsk. 

By the way, disarankan untuk pakai phone strap seperti yang tertera atas tu sebab main game ni, phone korang ada kebolehan untuk terbang sebenarnya. Aku ignore benda ni. Tapi nasib baik main atas katil. So dia tak terbang jauh mana. Safe landing hahaha.

Unfortunately, aku ni jenis yang tak boleh sense benda suspicious. Banyak kali tekan hint tapi tak jumpa-jumpa. Jadah betul la. But aku berjaya juga habiskan game ni satu malam. I touch everywhere randomly pastu tiba-tiba dia kata aku dah jumpa klu. Aku yang terpinga-pinga fikir apa benda yang aku baru tekan (Nasib baik dia explain balik huaaa). However.....


Bukan detective conan,
Okbai.

24 comments:

  1. I saw this game on PLay Store just this morning!!It looks super scary.

    T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Omg you should try kot.

      Tips untuk tak scary:
      1. Main ramai-ramai
      2. Dont use earphone/headphone
      3. Main waktu siang
      4. Slowkan volume phone

      Tapi kurang memuaskan la. But at least ada la keberanian nak main game tu hehe

      Delete
    2. True true. I'm terrified of anything related to the word "horror" but I'm guilty enough to admit that I love feeling through the thrill. Hahaha Thanks!

      Delete
    3. Hehe youre welcome! Good luck playing. Save Sara tau. Dont be like me hahahahah

      Delete
  2. i just know about this game. later i will download it.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe okay. Wait, did I tell you yang game ni kena banyak membaca? Selamat maju jaya hoho

      Delete
  3. alamak seram seram nie yang tak boleh nieyh huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. BOLEH KAN PLEASE! YOU HAVE TO TRY THIS GAME! T^T

      Delete
  4. hahahahahhahahahahaha adoiiii baru EAGER nak tau lagi dan lagi. tup tup failed to save sara lah pulak. hahhaaiiii :'D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha wei sedih kot. Jangan la gelak T.T

      Delete
  5. best! nak try main nanti! XD malam confirm nightmare terus lol

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha jangan main sorang sorang pls. Nanti susah tidur sebab over thinking game ni T.T

      Delete
  6. Ada gambar kak ponti ke apa tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. So far tak ada. Pernah tengok cerita The Ring? Ada weird video dalam cerita tu kan? Yes yang macam tu.

      Delete
  7. baru rasa macam tercari2 hp strap. terfikir jugak macam mana hp boleh terbang. rupanya kena baling diri sendiri. hahahhahaha. slow pickup :D

    seram rasa nak cuba. sebab main game zombie pun macam apa dah hp XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha omg sorry BV. I usually pakai ayat direct je. But idk... Now dah pandai pakai ayat double meaning. Lol

      Hahaa yang ni actually no harm sangat. Takde mengejut. Still boleh prepare utk hadap unexpected event hahaha.

      My phone terbang sebab terkejut dengan full volume pastu pakai earphone sebenarnya hahaha.

      Delete
  8. Played this game and I accidentally killed Sara :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Me too. Pastu blurred "I killed her???". LOL

      Delete
  9. never knew bout this. definitely going to try but takdak phone strap. takpe, boleh duduk atas katil jugak. lulz.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yea you should. Sekejap je main. Pastu dah boleh uninstall XD. Yes atas katil selamat hahaha

      Delete
  10. weh ive played this game before. Awal awal macam eksaited but then, tak kisah la apa option kau pilih. Still the game will lead you to that particular situation. Macam option kita tu tak effect apa apa pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I agreed with you except that last option tu. Yes/No. Sara/Faith?

      Delete
  11. wahhhh macam menarik je! nanti nak try, bila phone dah cukup storage xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeah you should try at least once! Btw, you remind me to my friend. Storage selau penuh lepas tu dia tak tau nak delete apa.Last last redho je XD

      Delete