#HANAKerenGituDeh to Bandung, Indonesia

29 November 2016


Assalamualaikum,

Kalau nak tau, masa cuti midsem hari tu aku pergi Bandung, Indonesia. Kira macam lawatan sambil belajar student universiti la. Kami tak pergi Petrosains dah (but seriously, kalau dapat pergi Petrosains lagi pun aku suka hahaha)

Hashtag #HANAKerenGituDeh ni konsep sama je macam #HANATravelling dulu. Cuma beza satu tu pergi Thailand and yang ni untuk jalan ke Indonesia. Klik je kat hashtag tu kalau nak tengok entry ke Thailand.

DAY 1

It is a compulsary picture to those who go abroad kan? Lagi-lagi naik flight. Nasib baik dah delete gambar awan dari dalam flight tu. Heshteg tipikal hahaha.


Turun dari flight, terus pergi Trans Studio, Bandung. Having fun la kononnya. Padahal aku turun tu dah macam orang tak betul sebab pening. Lepas main game, terus baik lol. My favorite one mesti la roller coaster yang sampai keluar bangunan tu and main air hohoho.


This is where we stay. Fave Hotel, Bandung. Yes the one yang korang selalu nampak kat ads kat facebook tu. Tak pernah nampak? Pi rajin rajin buka facebook lol

Ini lunch hari pertama. Tak tipu power gila sambal ayam penyet tu. Dia macam kalau dah kesat kesat peluh kat dahi pastu bibir dah merah tahan pedas pun, still rasa kena habiskan jugak. Packaging dia paling aku suka sebenarnya <3


Universiti program, of course kena lawat pesantren. Merasa jalan kaki kat lorong lorong kecil dalam sinetron tu. sumpah, datang sini rasa insaf kejap tsk tsk

Dinner and that's the end of DAY 1.

DAY 2

I dont remember what happen in DAY 2.  Yang aku ingat makan lepas tu shopping (But since my mind set datang Bandung bukan untuk shopping, so i shop less. Very less)


This is the night view at Rumah MODE. Those yang memang nak shopping, this is one of the recommended place. Very convinient and lawa gila. --Tapi kelakar sebab aku dengan kawan aku keluar dari tempat ni cuma beli pencil box and aku pun tak tau kenapa aku beli hahahah

Semua orang dok shopping baju, seluar, kasut and bag branded. Aku dengan kawan aku bawak bekas pensil keluar lepas tu makan aiskrim. 

Yeap this for dinner DAY 2. End.

DAY 3
Day 3 tak ada gambar sebab banyak gambar sendiri. Rasa terancam bila upload gambar sendiri hahaha. So macam biasa last day tak boleh nak over sangat berjalan. Kena get ready kat airport awal sebab nak check in.

However, flight delay dalam 30 minit sebab hujan. But Alhamdulillah sampai Malaysia jugak. So yeap fun (ye ke fun? Aku tidur je dalam flight tu sebenarnya. Pastu bangun perasan semua orang minum air oren and aku yang baru bangun tu segan nak mintak hahahaha nooob)


As i said before, this is university program. My friend as pengarah projek and i was her assistance director. Even though tak dapat explore Bandung sepenuhnya, and banyak kali tukar tentatif sebab nak dapatkan persetujuan semua, i gotta say this is programme is a success.

Okay below is my video vacation yee ha hahaha. Sila tengok hahaha


I still remember the day i have to call Malindo regarding group booking then my friend gatal suruh aku speaking and that day is the day yang aku paling malu sebab...

Aku speaking separuh jalan je lol,
Kbai

12 comments:

  1. aku benci kau.
    kau kata takde gambar lawa lawa
    semua gambar dalam ni lawa
    bye

    ReplyDelete
    Replies
    1. OH MY GAD APIS

      ADA GAMBAR CANTIK KE? tAK ADA KAN?! Stress habis aku tengok semua gambar aku tangkap. Tak sedap la pakai phone ni huaaaaaaaaa. Kalau ada gambar lawa, aku share lama dah weh.

      Delete
  2. Replies
    1. Hahahah ni nak mengampu ke? lol Terimma kasih! :D

      Delete
  3. wow bestnyaa indonesia,gambar pun cantikkkk arhhhhh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha Bandung ni banyak tempat shopping. Kalau suka shopping, datang la sekali sekala.

      Delete
  4. Replies
    1. Hahaha best! Ayy kenapa semua orang puji gambar je ni aaaa

      Delete
  5. serious lahh, nampak besttt nice lahhhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Serious la ni hahahah. Try pi Bandung!

      Delete
  6. bestnya ajan! :d and gamabr pun lawa haih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe memang best. Ha ni lagi sorang puji gambar lol biasa je kan T^T

      Delete