My stuff from ZALORA!

09 April 2016


Assalamualaikum,

Yes finally cuti. Perasaan tak sabar nak sampai rumah sebab nak buka parcel dari Zalora. Since cuti seminggu je, aku order sebelum cuti sebab risau akan take time untuk barang sampai ke rumah kalau aku order masa aku dah ada kat rumah.



3 April 2016 - Place order
It's amazing how simple nak place order melalui apps Zalora. Honestly, ni pertama kali place order through this apps.  Kalau tak, buka laptop. Dia punya simple and convenient tu sampai aku boleh pilih barang masa dalam bas on the way ke kelas. Sampai dalam kelas, check out. Lecturer pun tak sempat masuk kelas lagi hahaha.

Hantar ke rumah, bayar half pakai voucher and half COD (Cash On Delivery). Yang ni my mum settle kan separuh. Dah inform awal-awal dah beli barang ni.


4 April 2016 - Delivered
Terkejut aku bila ibu whatsapp dalam pukul 9:30 pagi kata barang dah sampai. It's not my first time shopping dengan Zalora. Selalunya delivery takes time, paling lambat pun 3 hari. Tak expect sampai the next day after place order.


Dude, memang terus rasa nak balik. Mood belajar dah ambil cuti dulu hahaha. So down here is my order. Excited! --Ignore nama ibu aku tu hohoho XD

ALDO Mindlin Watch

Rubi Regina Peep Toe Flats

Another item is exchange order from previous order yang sampai masa aku kat UUM. So ni pun excited okay! Terpaksa tukar sebab salah pilih saiz. First time jugak cuba exchange order. Guess what? Tak susah mana yang aku fikirkan. Here what i did:

1. Isi online refund-form
2. Write your return reason on the tax invoice and details in the pos laju form
3. Pack your stuff that you intended to return
4. POST!

Process dia tak susah mana sebenarnya. So far okay. Cuma masa aku nak post masa tu CNY, so i have to delay. And once post office buka, dia punya crowd tu tak payah cakap ugh. But look barang dah sampai, malas dah nak ingat lagi hahaha.

Sidewalk T-Bar Pointed Toe Heels


Yeay excited nak pakai semua. Please don't judge my heels hahahaha. By the way, best tau cuci mata kat apps ZALORA. Boleh letak dalam wish list lagi (konon tunggu sale). Tapi once dah sale gila-gila tu, baik cepat check out. Kang menyesal tak sudah macam aku hahaha.



13 comments:

  1. Replies
    1. Ikr! Serious lawa and puas hati beli lol. Dah la boleh tukar tali :D

      Delete
  2. Okay, jealous tengok heels tu . Lawa gilaaaa ! 😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha kan. Ni yang sanggup tunggu lama kat post office semata mata nak tukar hahahha

      Delete
  3. That is one sexy heels you got there, DikJan. Eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha sexy ni sebab nak main sorok sorok dengan prince charming lol (acah acah cerita cinderella)

      Delete
  4. Replies
    1. Haha ni salah satu cara nak mengatasi gayat. Pakai heels huhu........


      Ok nak kata joke. Tapi rasa macam tak lawak pulak haha.

      Delete
  5. bagus betul service zalora. thumbs up!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yea this time service dia agak cepat cam wow jugak haha

      Delete
  6. dat watch straps tho! i'm drooling xD

    ReplyDelete
  7. jam tu cantik.. memang selalu dalam wishlist jee sampai la sale (konon nak tunggu sale tapi bila dah sale lupa pulak nak check).. last2 melopong..haha

    ReplyDelete