Ashraf Sinclair sebenarnya Mr. Bean?

30 October 2010


Aku memang dah lama nak tulis pasal ni. Tapi asyik terlupa je. Sekarang aku tulis cepat-cepat sebelum aku terlupa lagi.

Alkisahnya... Setiap kali waktu petang, memang turn mak aku  tonton televisyen. Dia suka tonton 'Anugerah dan cinta' , cerita Indonesia. Nak tak nak, aku pun join je la. Aku nampak muka Ashraf Sinclair sebagai pelakon utama. Dengan buat muka cutenya aku cakap dengan adik aku;

"Nad! Handsome kan Ashraf Sinclair ni!"
"Tak!"
"Eh! Kau tak nampak ke betapa handsomenya dia tu!"
"Tak! Muka dia macam Mr.Bean."

Dengar je dia cakap macam tu, muka Ashraf Sinclair yang tadinya sungguh handsome bertukar dengan muka Rowan Atkinson tu. Alahai imaginasi. Untuk menghilangkan ilusi si Mr. Bean tu, aku pun berdebat lagi.

"Mana ada! dia lagi handsome. Tak sama langsung dengan Mr. Bean tu."
"Tak percaya tanya ibu."

Aku pun tanya la ibu. Ingatkan ibu menyebelahi aku. Tapi;

"Ibu, muka Ashraf Sinclair dengan Mr.Bean sama ke?"
"Ya! Sama."

Nak buat macammana. Terpaksa kalah.

______________________________________________

So, apa pendapat kau orang? Sama ke?


 


5 comments:

  1. hehe..betul gak lah. haha..tp mmg x minat muka dia. x hensem di mataku

    ReplyDelete
  2. Ahah. pandangan org lain. tak sama. jadi, diterima :)

    ReplyDelete
  3. eh, macam ada sikit, nampak macam versi muda mr bean

    ReplyDelete